Teen Päivä

Teen Päivä

Teen_paiva_logo_valittu

 

TEEN PÄIVÄÄ VIETETÄÄN 6.2.2019

 

Sovellus

 

6.2.2019 vietetään Suomessa neljättä kertaa valtakunnallista teen päivää.  Päivää vietetään vuosittain helmikuun kuudentena, Tean nimipäivänä. Tämän vuoden teemana on Tee hetki joka päivä. Kannustamme ja innostamme kaikkia suomalaisia maistamaan teetä ja tutustumaan erilaisiin teelaatuihin.

Teen päivän tavoitteena on nostaa teen näkyvyyttä ja tunnettuutta, lisätä teetietoutta ja rohkaista ihmisiä tutustumaan teehen. Päivän toteuttamiseen voivat osallistua kaikki teetoimijat, ravintolat, kahvilat, kaupat ja ennen kaikkea jokainen teen ystävä – niin kotona kuin työpaikalla.

Me teeihmiset olemme rohjenneet tulla ulos kaapeistamme. Olemme luoneet maahamme teetrendin, joka näkyy jo tarjonnassa: ravintolakoulut opettavat teen valmistusta, kahviloista saa laadukasta teetä, ja teekaupat ovat alkaneet värittämään katukuvaa. Eikä Helsinki ole ainoa – myös maakuntien kaupungit pursuavat teetarjontaa, esimerkiksi Jyväskylässäkin on jo kolme teetä myyvää erikoisliikettä. Lisääntyneestä kiinnostuksesta kielii myös erilaisten teen maistelutilaisuuksien määrän kasva. Helsingin omaa tee-kauppojen keskittymää, Tea Districtiä, on tultu ihmettelemään Englannista ja Tanskasta asti.

 

TEEKÄVELY HELSINGISSÄ 2.2.2019
Lauantaina 2.2. järjestetään Helsingissä teekävely, jossa kierretään oppaiden johdolla Helsingin keskustan teekauppoja. Kierroksen etappeina ovat teekaupat Chaya (Kluuvi), Old Tea Shop (Kaisaniemi), The Ounce (Fredrikinkatu), Théhuone (Eerikinkatu), TeeMaa (Annankatu) ja Demmers Teehaus (Annankatu). Ensimmäinen kävely starttaa klo 12.30 Teen ystävien puheenjohtajan Pirkko Arstilan johdolla Chayasta Kluuvin kauppakeskuksesta ja toinen kävely klo 14 samasta paikasta Teen ystävien jäsenen Nina Erikssonin johdolla. Kävely on kaikille avoin ja maksuton.